S*Flerocatt Aimable Amie, (Amie) - SIA f

Född: 4 december 2002

.
.

.
Amie är en liten robust, envis brunsköldpaddmaskad tös. Älskar att klättra och kan med lätthet rymma ut ur rastgården trots att det är ett litet "tak" på den. Även om rymmnings benägenheten minskat något med åldern. Men några grenar och ett bättre tak på rastgårdens måste göras. Allt för att hålla denna lilla svanslösa tös på rätt sida av rastgården. 

Anledningen till att Amie är "svanslös" är att hon låg fel vid födseln, dessutom kom hon med svansen först. Så på grund av att veterinären var tvungen att vända på Amie och hålla fast henne i svansen så skadades blodkärlen i svansen. Vilket innebar att svansen dog och ramlade av, inte hela men stora delar av den. Efter en svansoperation för att snygga till stumpen så har Amie nu ungefär 5 cm svans.

Amie är sin mors ögonsten. Blomma är mycket mån om sin dotter. Båda har de milt temperament och tysta försynta röster, till och med när de löper, även om de låter ganska mycket då. Amie var tidig med att löpa och löper med jämna mellanrum. Ibland lite väl tätt kanske. Förhoppningarna är att Amie ska få bli mor inom en snar framtid.

Amie har fått stanna på grund av sin lilla svans. Först för att den skulle opereras när hon blev stor nog och sedan för att det bara blivit så. ;-)

Amie fick i augusti 2005 en kull med 3 ungar. Hon var en mycket bra mor, men efter mycket övervägande så har Amie blivit kastrat tillsammans med mina andra honor. Nu har Amie blivit mycket mer kelen, busig och tillgiven jämfört med vad hon var förut. Busar runt med Linas dotter Aine, tillsammans med Cordelia.


.

Stamtavla Resultat Bilder Kullar