~ MINA ÄNGLAR ~


Cranehill Nighthawk (Lotus) - SIA n

2 maj 1988 – 7 juli 1999

Lotus var min första katt. En brunmaskad siames pojke som jag älskade över allt annat. En mycket speciell katt som betydde mycket för mig. Min tröstekatt som gav mig tröst när jag var ledsen. Han var en klok och förståndig katt, men som ibland kunde bli lite avundsjuk och då visade han det.

Han var väl ingen utställningskatt precis även om han höll måttet och skulle ha kunnat gå bra, men han gillade det aldrig utan var rädd och bet domare och assistenter på utställningarna. Han trodde att de skulle ta blodprov på honom. Detta efter en minst sagt traumatisk upplevelse hos veterinären. Alla med rockar var farliga. Hemma var han det snällaste som gått i ett par tassar och bättre sällskapskatt kunde man leta efter.  

Tyvärr fick han astma som ung och medicineringen gjorde att hans njurar till sist inte orkade med längre. Men jag fick nästan 11 år tillsammans med min älskade Lotus.

Tack Gunilla Agdhur för denna underbara katt. Jag saknar honom så oändligt mycket!

Stamtavla

CH Cranehill Achshla (Rissa) - SIA b

22 augusti 1988 – 12 februari 2000

Rissa köptes som sällskapskatt och för att Lotus skulle få en lekkamrat. Hon var en katt med mycket egen vilja och kunde vara ett riktigt rivjärn ibland. Hennes temperament jämnades ut och hon blev mindre rivig när hon kastrerades efter sin andra kull. Samtidigt som hon kunde vara ett rivjärn så var hon en mycket kelen katt som kunde slå volter runt fötterna på mig.

Rissa tyckte aldrig om kattungar, inte ens sina egna. De skulle vara tysta snälla sova eller äta. Gissa om hon var förskräckt när hennes ungarna ur kull nummer två slogs om bästa matplatsen. Första kullen hade hon bara en unge som överlevde förlossningen, men som dog 4 dagar senare. Rissa hade inte tillräckligt med mjölk och ungen ville inte ta tilläggsmaten. Eftersom Rissa aldrig tyckte om små kattungar och inte var någon bra mor så kastrerades hon.

Vid 10 års ålder fick hon juvertumör och opererades för det, men det var en elakartad form. 
Hon var dock pigg i nästan 1 år till innan det kom tillbaka.

Tack Gunilla Agdhur för Rissa, jag saknar hennes volter runt fötterna.

Stamtavla

   

S*Flerocatt Ossian -  SIA b

22 september 1991 – 19 juni 2001

Ossian föddes i kull 2 och var sin mor Rissas favoritunge, trots att hon inte tyckte om kattungar. Han var en stor katt men inte den smartaste. Ossian lyssnade aldrig till sitt namn, skulle man locka på honom fick det bli med en konservöppnare, eller genom ett högt pipande visselljud. Kort stubin hade han också och kort minne. Ute var han modig som ett lejon och nåde den främmande katt som kom in på hans revir, den fick veta att den levde. Inne kunde han springa för livet när han mötte mig, andra gånger var han hur kärvänlig som helst. Ossian hade en stor idol och det var Lotus, tyvärr uppskattade väl inte Lotus Ossians uppmärksamhet, men det var inte Ossian medveten om. När Lotus dog slutade Ossian att spinna på det speciella sätt som var förbehållet Lotus. När sedan Rissa dog, slutade han att spinna över huvud taget. Under sina sista 1,5 år i livet hörde jag honom aldrig spinna.

Han ställdes ut några gånger, men det var väl inte någon utställningskatt och när Lotus inte ville vara med på utställningar så åkte jag inte så mycket med de andra katterna heller.

Sov i frid min lille Ossian. Trots allt saknar jag dig.

Stamtavla

 

 S*Flerocatt Talyessin (Talle) - SIA n

22 september 1991 - 19 november 2004

Talle var kullbror med Ossian. Han tyckte att Lotus var mycket bättre än Rissa, så han åt bara hos sin mor och uppfostrades och sköttes för övrigt av morbror Lotus.

Talle var alltid en sällskaplig katt som ville vara med där matte var. Om jag varit hemma en hel dag följde han mig vart jag än har gick. Fram mot eftermiddagen var han så trött att han nästan somnade stående. Gick jag då ut i några minuter så hade Talle lagt sig och somnat.

Talle blev med tiden en lekfull äldre herre, som har hjälpte Khara att uppfostra hennes kullar. Kharas första kull hjälpte han till att tvätta från att den sista ungen var en timme gammal. Visst tyckte han att ungdomarna for lite vilt fram, men det gick väl an om de inte blandade in honom allt för mycket. Dessutom tyckte han att det var roligt att titta på deras framfart. Fast bäst tyckte han om dem när de sov tätt intill honom, men på natten ville han helst sova tätt intill matteunder täcket. Låg det någon annan där så klämde han sig ändå ner på sin plats.  

När han fick gå ute i trädgården tillsammans med matte och de andra katterna var han lekfull och jagade de andra, som släpade omkring på sina koppel, för att de ska vara lätta att få tag på om de börjar gå för långt bort. Talle slapp koppel, men rymde mest av katterna, fast det gick inte så fort och han spatserade iväg till ett par, tre olika platser när han rymde. Matte visste precis vart och förmodligen vet Talle om det. Han vill helt enkelt få den uppmärksamhet som en rymning gav.

Några gånger då och då gav han de andra katterna stryk när de hade uppfört sig illa. Han samlade sig i veckor och sedan gav han dem en omgång allihop, särskilt honorna och då främst Khara och Branwen.

Blev Premier 2002 nästan 11 år gammal. Längre kom han aldrig för han var ingen utställningskatt, med sin knick och öronen lite högt placerade. Fast den allra bästa sällskapskatt var han.

Våren 2004 blev han sjuk för första gången. Var pigg hela sommaren men sedan när hösten kom blev han åter sämre Hans sista vecka blev han riktigt bortskämd med godis och en kudde fram för en varm kakelugn. Den 19 november fick han somna in i min famn.

Jag saknar honom så oändligt mycket! Min älskade Talle.