EC S*Flerocatt Blodeuedd (Blomma) - SIA f

Född: 15 januari 2001

.
.

.
Man såg tidigt att Blodeuedd var en sköldpaddsmaskad liten tjej och det på grund av hennes ljusa bläs. I och med det så fick hon snabbt sitt namn, Blodeuedd, som betyder ungefär ”Blomsteransikte” - vad passar bättre på en brunsköldpaddsmaskad katt!

Blomma, som jag kallar henne, är en mycket trevlig honkatt. Mild och fin i temperamentet, litar fullt och fast på att det matte säger går för sig det kan man göra, även om det är lite otäckt. Hennes röst är lika timid som hennes temperament - lågmäld, men inte mesig.

Blommas kattfavorit var från tidig ålder Talle, de hade ungefär samma temperament och samma inställning till livet. Redan innan Talle dog så blev hon allt mer bestämd och har numera övertagit ledar rollen. Det är hon som är gruppens ledar hona. Särskilt sedan Khara kastrerades. Blomma styr med vänlig med fast tass. Även om Lilly försöker ta komandot, men som kastrat får hon faktiskit ge sig, lilla Lilly.

Blodeuedds första utställning vid 3 månaders ålder blev väl inte riktigt vad matte hade tänkt sig. Första bedömningen var bra men domaren påstod att Blodeuedds stora ljusa fläckar på tassarna skulle vara vita. Dagen efter sa den domaren inte något om fläckarna på tassarna. Dessa ljusa fläckar på tassarna har nu samma färg som hennes rödtabbymaskade bröders och Blommas bläs är lika röd som brödernas. den översta biten av den ser ut som en rosenknopp. På grund av den första bedömningen fick Blomma stanna på ”observation” och jag försökte en tid att sälja henne till sällskap. Det var några och tittade på henne men det blev inget av det. Jag är lika glad för det. Nu när Blodeuedd blivit äldre och helt utmaskad, så har det gått bra på utställningarna för henne och hon har till min stora förvåning blivit BIS. Utställningar tar Blomma med ro, fast hon vill ha lugn och ro omkring sig. På domarbordet uppför hon sig fint och hon blir allt mindre blyg ju fler utställningar hon är på. I dags läget har hon ett certifikat kvar till Europa Champion. 

Blomma är en utmärkt mor, hon tar hand om alla kattungar som om de vore hennes egna. Under Kharas sista kull, var Blomma första hjälpreda, och hon lade ner hela sin själ i det hela, vilket innebar att hon till och med fick mjölk i sina juver. När det inte finns några kattungar i huset tar hon omhand om de yngre katterna som om det vore hennes ungar, till och med stora syster Branwen får del av hennes moderliga omsorg.

I Augusti 2006 blev Blomma kastrat, tillsammans med de andra av mina honor. I Juni fick Blomma en kull om 6 kattungar, men eftersom hon inte fick någon mjölk och ungarna inte tålde mjölkersättningen så dog alla kattungarna. Fyra veckor efter sin sista unges död fick hon mjölk, som Linas två ungar fick nytta av.

 


.

Stamtavla Resultat Bilder Kullar