PR & IC S*Flerocatt Branwen - SIA f
Född: 15 januari 2001  

.

.
Branwen var den enda kattunge ur Kharas första kull som skulle stanna hos mig, för jag hade bara tänkt behålla en hona. Sedan förälskade jag mig i Connla och så blev Blodeuedd kvar av olika anledningar.

Branwen är en bestämd Lady i sin mors anda, på gott och ont. En riktig morsgris om man får säga så om en katt. Det Khara gör, gör också Branwen. Hon var en lika bra mor, fast de hade olika syn på uppfostran. Branwen var en riktig hönsmamma, medan Khara har en mer fri syn på ungars uppfostran. Fast Khara har full kontroll på vad ungarna gör, inget undgår hennes vakande uppmärksamhet.

Efter att både Branwen och Khara blivit kastrater så har de både närmat sig varandra i sätt, men också gått åt olika håll, hur lustigt det än kan låta. Båda har blivit väldigt kelna, tillgivna och måna om att vara till lags. Branwen är dock mycket mer försiktig än vad Khara är. Branwen avskyr fortfarande att bli buren och fasthållen, vilket gör att hon beklagar sig en hel del när hon är på utställningar, får hon bara gå på bordet som hon själv vill visar hon villigt upp sig för alla som vill titta på. Fast ska man bli buren och utdragen vill hon inte riktigt vara med längre, som ung gick det dock riktigt bra.

Hemma är Branwen en mycket försiktig katt och tycker inte alltid om att det kommer folk och hälsar på. Hon visar sig inte så gärna, men tittar man efter så kan hon mycket väl finnas under en stol eller ett bord efter ett tag. Är det små barn med i sällskapet så flyr Branwen upp på tvättmaskinen eller in under sängen. Barn tycker hon bara om på håll.

Det har gått mycket bra för Branwen på utställningar, för hon är en vacker katt. Hon saknar storleken men kompenserar det med ett uttryck som är speciellt. 
Hon blev nummer 3 i SVERAKS uträkning av ÅRETS KATT Ungdjur/Junior 2001.

Under 2002 blev hon årets vuxna klubbkatt i Calmare Kattklubb, när det gäller utställningspoäng. Inom SVERAK blev hon Bäst i Variant för andra året i rad.

Kastrerades i september 2003 på grund av en livmoderinflammation.

Efter kastreringen har hon varit med på några utställningar och har blivit Premier. Lite då och då får hon följa med så får vi se hur långt hon kan gå som kastrat hona. Men hon tampas med både mamma Khara och dottern Guinevere om att vara den finaste kastrathonan i huset. Det kan bli hårda duster..

Stamtavla Resultat Bilder Kullar