~ Flerocatt ~

Flerocatt är ett litet katteri i sydöstra Småland som föder upp siameser. Stamnamnet Flerocatt registrerades sommaren 1990. Det var inte förstahandsvalet, men blev trots allt lyckat. Flero kommer från den ort jag kommer från och bor i: Flerohopp. Att det sedan blev catt med c och två t’n var ett misstag över telefon, men det ger en liten extra krydda åt namnet.

Första kullen i katteriet föddes i oktober 1990. Det var två små ungar, den första dog strax efter förlossningen och den andra 4 dagar senare. Bättre start kunde man fått på uppfödarkarriären. Kull två föddes i september 1991. Också där var det två ungar, som överlevde. Kull 3 föddes inte förrän 2001.

Våren 2006 föddes min sista kull för den här gången. Få se om jag någon gång i framtiden börjar med uppfödning igen. Det återstår att se. 

~ Om mig ~

Jag heter Görel Eriksson och är innehavare av stamnamnet Flerocatt. Född och uppvuxen i Flerohopp dit jag återvände 1993 efter några års utflykter till Växjö, Borås och Ljungby för studier och arbeten. Bor i ett rött hus med vita knutar och med en stor rastgård på baksidan. Utgången till rastgården är via köksfönstret. Huset har under det senaste året tilläggsisolerats och byggts ut. Allt för att jag skulle få en tvättstuga, sedan blev det ett arbetsrum och ett rum som jag kallar biblioteket. De två nya rummen får katterna bara vara i när jag är med. Det ska bli så roligt att kunna julpynta ordentligt i något rum och att ha matta på golvet som inte ligger i en liten hög.

Runt huset ligger en trädgård som är under omvandling efter mitt eget tycke. Från att ha varit en gammal trädgård med mycket fruktträd, så ska det med tiden bli något som passar mig bättre, men som ändå tar vara på det gamla. Ett långtidsprojekt som säkert aldrig blir färdigt. Men en trädgårdsdamm med fontän har det blivit och den plaskar så hemtrevligt utanför sovrumsfönstret.

Min första katt köpte jag 1988 och det var en brunmaskad siames, Lotus kallade jag honom. Siames nummer två införskaffades 3 månader senare och var en chokladmaskad halvsyster till Lotus, som jag kallade Rissa. Lotus var en mycket speciell katt och jag sakna honom fortfarande väldigt mycket, trots att han dog 1999.

Katter är inte mina enda intressen även om det tar stor del av min tid. Andra intressen är historiska kläder, främst Medeltida- och Renässanskläder. Att se dessa dräkter växa fram och att utsmycka dem är en fröjd. Dessutom syr jag lapptäcken, broderar, gör smycken och en del annat efter vad som känns roligt just då. Det finns även mer högteknologiska intressen, även om inte det intresset får så stor uppmärksamhet från min sida längre, och det är militärflygplan, främst svenska. Att besöka en Flygdag någonstans och höra mullret av en Viggen ger ungefär samma lyckokänsla som att en av mina katter blir BIS på en utställning. Flygdagarna är inte så många så chansen är större att få någon katt till BIS än att få vara med om en flyguppvisning.

När det gäller arbetet så är jag en humanist som arbetar med teknik eller om det är så att jag från början är en tekniker som kom fel. Egentligen är jag nog en konstnärssjäl som är för realistisk för att satsa på en sådan karriär.