IP & CH S*Yahtzee’s Khara, DM  - SIA f
Född: 6 oktober 1999  

,

-
Khara kom till mig ett halvår efter att Lotus dog. Funderade länge innan jag letade reda på en ny katt. Ville inte ha en brunmaskad hane just då i och med att Lotus var det, däremot hade jag planer på en brunmaskad hona att ha till avel. Nu blev det en brunsköldpadda istället och det pga att jag föll för Kharas vackra blå ögon. Det har ännu inte blivit någon brunmaskad hona i min samling. Men många brunsköldpaddsmaskade honor, och det som jag inte ens tyckte var snyggt från början. Man vänjer sig och ser katten bakom färgen och älskar dem för den katt de är.

Khara är en mycket bestämd lady - för en lady är hon - ända ut i klospetsarna, rent av en diva i vissa sammanhang. Som fertil avskydde hon utställningar och var inte det roligaste att ha med sig på utställning. Efter att ha blivit kastrat tycker hon mindre illa om det, även om hon inte tycker att det är det roligaste hon vet. Någon utställning då och då kommer det att bli. Får se om jag vågar ta med henne på en Norge tripp. Khara är mycket känslig för främmande dofter vilket får till följd att när de andra katterna kommer hem efter att ha försvarat husets färger på en utställning så får de en utskällning av Khara. Likadant är det om de varit hos veterinären. Ibland kan hon vara sur i en vecka efter, ibland blir det någon timme. De andra katterna har lärt sig att Khara mest låter och struntar i henne, fast det händer ju att de ger i gen och då sitter Khara och skriker och fräser i ett hörn.

Khara har varit en utmärkt mor som tagit väl hand om sina kattungar. Hon har stortrivts med att vara dräktig och att ha små kattungar. Däremot var hon en riktig plåga när hon löpte. Efter att ha blivit kastrat har hon blivit en helt annan katt. Kelen sällskaplig, tillgiven och mycket busig. Då är hon full av upptåg, i perioder är hon chefshuliganen i huset. Kan vara lite reserverad för främlingar som kommer och hälsar på, men finns där och visar gärna upp sina ungar, eller barnbarn.

Är lika förtjust i att gå ut i trädgården som Connla och hon har samma teknik som han. SÄtta sig vid dörren och skrika eller att tafsa efter halsbanden. Hon brukar gå en liten runda i trädgården sedan vill hon gå in. Älskar att sitta i rastgården, men ibland är det ju roligt att få följa med matte ut i trädgården också.

Tack Joanna Dickinson för denna mycket speciella lilla diva.

Khara fick hösten 2004 sin Distinguished Merit-titel tack vare följande avkommor:

EP S*Flerocatt Connla
EP S*Flerocatt Myrddin
GIC S*Flerocatt Blodeuedd
PR & IC S*Flerocatt Branwen
IP & CH S*Flerocatt Rhiannon

Stamtavla Resultat Bilder Kullar