~ Kull 5 ~

.
Född:  2002-12-02

e. EC Dapper-Dillons Gino, SIA n

u. IC S*Flerocatt Blodeuedd, SIA f

-
Stamtavla
--
Bilder

.

Den 2 december omkring klockan 21.00 födde Blodeuedd sin första unge - en liten hane. Klockan 21.30 födde hon nästa unge, dödfödd. Efter det hände ingenting och ingenting… Blomma var fortfarande rund och mina gissningar var att hon skulle få minst fyra ungar, men som sagt ingenting hände. Inga värkar och hon var hur lugn som helst, men hon ville inte släppa till mjölken ordentligt, även om hon hade mycket till sin lille förstfödde. Eftersom jag hade semester så kontrollerande jag henne noga och jag konsulterade veterinären. Den 3 december när inget hade hänt åkte jag till veterinären och på röntgenbilderna syntes två foster, men som sagt inga tecken från Blomma att hon hade för avsikt att föda fram de två kvarvarande fostren. Det dröjde ända till den 4 december och efter att veterinären konstaterat att det var liv i båda fostren, men att den ena var lite svag, som de gav Blomma värkstimulerande medel.  Förlossningen blev lite komplicerad och det var på gränsen till att det blev kejsarsnitt. Den unge som var först i kön låg nämligen fel och var tvungen att vändas på. Båda två ungarna föddes levande och det var två honor. Även om hon som låg fel och föddes med svansen först fick skador på sin svans och kommer att få en betydligt kortare svans än vad siameser ska ha. 
Den lille hanen ville inte riktigt öka i vikt som han skulle, men han tog tilläggsmaten bra och efter en tid började han öka i vikt, men var betydligt efter sina syskon och kusiner i vikt och storlek.

Nummer Vikt Namn Kön
#1 94 g Nozomi Hane
#2 ?? dödfödd ??
#3 94 g Aimable Amie Hona
#4 94 g Belle de Crécy Hona

-
# 1 

S*Flerocatt Nozomi (Lilleman) - SIA d

Ägare : John Rexmar & Jane Hesslemo

En liten hane med mycket vilja att leva. Med oddsen emot sig, en ovan mor och syskon som inte ville komma ut i denna världen så har han fått kämpa. Minst av ungarna men med mycket vilja och tillgivenhet. Ett lite speciellt uttryck som kan lova gott, påminner om sina båda morbröder Connla och Myrddin. Förhoppningsvis har han fått det bästa från dem båda och då blir det något lite extra.

Nozomi är en mycket sällskaplig kattunge som gärna busar med sina kusiner, då främst Gwendolen - de är allra bästa kompisar. det är Nozomi och Gwendolen som först kommer och hälsar på mig när jag kommer hem och som klättrar upp för mina ben bara för att bli kelade.

Nozomi flyttade tillsammans med halvbrodern Gawain till sin nya matte och husse i Hässleholm. Där finns även en brunmaskad birmahane som kallas Martisse. Numera kallas Nozomi för Nosseman om jag inte mins fel. Och han har blivit en stor elegant rödmaskad kastrat. Gawain är betydligt mindre

#2

S*Flerocatt Aimable Amie - SIA f

  Ägare: S*Flerocatt

En lite robust hona som påminner mycket om sin mor Blomma i samma ålder. En busig hona, som trots en skadad svans som delvis dött, torkat ihop och ramlat av, har en massa bus och liv i sig. Amie kommer att få en tredjedels svans mot normalt, och den kommer att genomgå ”skönhetsoperation” när Amie blivit lite äldre. Amie är mycket för att klättra och busar gärna med sina syskon och kusiner. 

Har en lite speciell svansföring, gömmer den elegant under kroppen när hon inte vill att de andra ska komma åt den. Amie kommer att bli en riktig skönhet, men kommer aldrig att synas på någon utställning eftersom det inte finns någon klass för siameser med 'personlig svans'. Kommer att bli en mycket trevlig katt som vuxen, envis men älskvärd.


#3

S*Flerocatt Belle de Crécy (Bella) - SIA b

Ägare: Mia Mårtensson - S*Nelliot's

Belle är en lekfull självständig liten dam. Jagar morbror Myrddin trots att han väger 6 kilo och hon strax över 1 kg, 10 veckor gammal - en syn vill jag lova, även om det var roligare då hon var mindre. David och Goliat är inget mot denna kamp. Även Belle är lik sin mor och kommer nog att utvecklas fint och bli vacker som vuxen. Hon har en mycket ljus kroppsfärg med bra kontraster mot masken. Belle är den största av honkattungarna. 

Lite försiktig till sättet, men börjar bli tuffare och komma på att människor duger till annat än att komma med mat och att tömma pottan. Belle får man ropa på när det är matdags, men då kommer hon i full fart. Det låter som om det kom en häst och så är det bara lilla Bella!

Bella har fått sin första kull med ungar, det blev tre stycken ungar. Två bruna och en chokladmaskad. Ungarna har hunnit flytta hemifrån och Bella har hunnit få en siames kompis till. Sedan har hon ju sin huskattkompis också förstås.


-

 

~ Om namnen ~
-

Alla ungarna i denna kull har fått namn efter rosor. Nozomi är en Japansk klätterros och namnet betyder Hopp. Färgen är ljust rosa och det är en miniatyrros.

Aimable Amie och Belle de Crézy är gammaldags buskrosor. Aimable Amie är mörkrosa med stora dubbla rosor som doftar starkt. Belle de Crécy är medelstora tätt fyllda och purpurröd till blåaktigt violett i färgen som successivt övergår till lavendelgrått.

Rosorna kan hittas i följande böcker: ”Klätterrosor” av Lars-Åke Gustavsson och ”Gammaldags Buskrosor” av Lars-Åke Gustavsson.