~ Kull 6 ~

.
Född:  2002-12-05

e. EC Dapper-Dillons Gino, SIA n

u. PR & IC S*Flerocatt Branwen, SIA f

Stamtavla
-
Bilder

,

23.15 den 5 december födde Branwen sin första unge. Det syntes en liten svans först och sedan sa det bara plopp så kom resten. I snabb takt, och med sin syster Blodeuedd som barnmorska, födde Branwen 4 ungar. Jag hade inte en chans att hjälpa till, de båda systrarna klarade det galant, fast en del avtorkande fick jag hjälpa till med. Den siste ungen föddes 00.55, sedan lade sig honorna till ro. Innan själva förlossningen började så bar Branwen in Blommas ungar i sin bohåla, vilket jag inte gillade, men honorna ville ha det så. Jag fick hur som helst torkat Blommas unga rena från allt som kom och när allt var färdigt fick jag bädda rent. Sedan lade sig honorna med ungarna mellan sig och ungarna fridfullt diande. Så har det varit sedan dess. Ungarna diar den hona som är tillgänglig. Ibland kör de i skift. Branwen diar alla 7 ungarna och när hon tröttnar kommer Blomma och tar över. Ett bra arrangemang i och med att Blomma hade lite dåligt med mjölk efter sin komplicerade förlossning.
Nummer Vikt Namn Kön
#1 78 g Gwendolen Hona
#2 81 g  Galahad Hane
#3 84 g Guinevere Hona
#4 90 g Gawain Hane

-
# 1 

S*Flerocatt Gwendolen (Lina) - SIA f

Ägare : S*Flerocatt 

Gwendolen är en söt, näpen liten tös, lite spetsigare i nosen än sina systrar och betydligare mer finlemmad. Lekfull och slår sig gärna samman med sin kusin Belle de Crécy, fast de andra går också bra att leka med. Gwendolen är tillgiven och hälsar gärna med ett förtjusande litet spinnande. Hon och Nozomi är de första som kommer och hälsar på mig när jag kommer hem, tätt följt av Guinevere och sedan kommer Gawain. 

Gwendolens största passion för tillfället är mat! Allt som luktar mat är intressant men mattes mat luktar intressantast. Kan man inte nå någon mat så kan man ju i alla fall klättra upp på matte och se om hon har tappat någon mat på hakan. En riktigt bra ide tucker Gwendolen, men det håller inte matte riktigt med om. Att tvätta matte i ansiktet och öronen är också mysigt, särskilt när matte sover. Sedan har ju matte något runt som hänger från öronen och det tycker Gwendolen inte ska vara där... Hennes röst är lika näpen som resten av katten.

Som vuxen har hon slutat att tvätta mig i öronen och i ansiktet. Men mat är fortfarande en stor passion även om det inte är lika intensivt som när hon var liten. Vägrar konstant att äta något som hamnat på golvet.

 

#2

CH S*Flerocatt Galahad - SIA n

Ägare: Camilla Berg - S*Påskarp's

Galahad trodde jag länge var en hona, men när hon var 5 veckor visade det sig att det såg konstigt ut under svansen för att vara en hona. Det var en han! Galahad var späd som lite mindre, men har blivit allt mer robust och mer lik en hane i kroppen. Annars är han fortfarande lik sin syster Guinevere till huvudform och utstrålning, även om han är lite mer försynt än sin syster. 

Galahad har varit tidig med att klättra precis som brodern Gawain och kusinen Aimeble Amie. Att klättra ut ur lekhagen har inte varit några problem för dessa tre vilda små katter. Brottning är roligt och då främst med brodern Gawain, men man kan också blanda in Nozomi, han har så stora, ljusa öron att bita i.Galahad har en röst som är skarp och hög och han annonserar sina besök på pottan mycket höggljutt, vilket får till följd att mamma Branwen eller moster Blodeuedd kommer springande för att rädda honom från det farliga.

Galahad börjar bli en liten kelgris som tycker om att klättra upp i mattes knä. Att sova i mattes knä när hon sitter vid datorn är inte så dumt - varmt och gott.

Galahad har gjort karriär som avelshane. Hittills finns det två kullar efter honom. Förhoppningsvis hinner det bli någon till innan han blir kastrat och kelen sällskapskatt.


#3

PR & CH S*Flerocatt Guinevere - SIA f

Ägare: S*Flerocatt

Guinevere var det fulaste jag sett när hon var nyfödd. Såg ut som en nykläckt papegojunge utan näbb! Hon har bred topp och öronen långt ner så hon kommer bli en riktig skönhet när hon växer upp. Ganska lik sin mor Branwen i motsvarande ålder och hon har ju gått bra på utställningar. Så trots att hon var det fulaste jag sett så tror jag att hon blir mycket vacker. Guinevere är en lugn katt som kan sova mitt bland sina lekande syskon och kusiner. Hon busar emellanåt gärna med sina syskon/kusiner, precis som kattungar ska. Brukar komma rusande strax efter Nozomi och Gwendolen och hälsa på mig när jag kommer hem. Hon och Amie brukar ligga högst upp på klätterstolpen och spinner högt och ljudligt när man kommer. Inget går upp mot det ljudet!

Från början syntes det inte så mycket att Guinevere skulle bli en brunsköldpadda, men det syns allt mer och inte bara på bakbenen.

#4

S*Flerocatt Gawain - SIA n

  Ägare: John Rexmar & Jane Hesslemo

Gawain är en busig, tillgiven katt som kan springa runt, runt och med höga hopp inne i bohålan. Nu har han flyttat ut utanför bolådan med sina hopp. Full av energi, om han inte äter eller sover. Brottas gärna med de andra ungarna, full fart gäller. Spinner gärna och är en baddare på att klättra. 

De stora katterna kan man också leka med tycker Gawain, fast morbror Myrddin kan vara lite stor ibland, men det gäller att inte gå undan. Skam den som ger sig, någon gång ska man väl lyckas med ett nacksving på Myrddin också.

Gawain är den största av ungarna, men skillnaden är inte så stor. Till utseendet påminner Gawain mest om sin morbror Gwydion från kull 4. Blir han lik Gwydion som stor så kommer han bli en stilig kattherre.

Gawain var efterlängtad av matte och husse. De väntade ett år på honom, han var inte ens född när de hade bestämt sig.

Som vuxen är Gawain inte så stor, kompisen Nozomi är större och mer framåt. Men en vacker katt är han, Gawain. Lever ett behagligt liv tillsammans med matte, husse, Nozomi och birmakatten Martisse. Om jag inte minns helt fel så går han under smeknamnet Gossen.

 ~ Om namnen ~
-

Alla namnen är hämtade ur Arthur sagorna. Guinevere är namnet på kung Arthurs hustru. Gwendolen var en fe i Arthur sagorna som kung Arthur hade en kärleks affär med. Gawain är en av riddarna kring det runda bordet dessutom ett syskonbarn till Kung Arthur. Galahad är en av riddarna runt runda bordet och den riddare som hittar den Heliga Graalen.