GIP & CH S*Flerocatt Guinevere, (Lilly) - SIA f

Född: 5 december 2002

.
.

.
Lilly föddes som nummer tre i Branwens första kull. Hon var det fulaste jag sett när hon var precis nyfödd. Kladdig, och med lite gulaktig hjässa, ögonen stod ut som små klot och öronen satt långt ner under en bred topp. Samtidigt som hon inte var det vackraste jag sett då, så hade hon alla tecken på att bli en mycket vacker katt. Nu är hon en riktig skönhetsdrottning, precis som den som hon fått sitt namn efter, Guinevere - kung Arthurs vackra drottning.

Lilly bodde under nästan två månader i Stockholm, men hon trivdes aldrig där. Jag vet inte om det berodde på att utrymmet var mindre där och att hon inte tyckte om att vara instängd i en lägenhet. När vi var iväg på utställning och sov på hotell protesterade hon precis som när hon bodde i Stockholm. Hos mig finns det mer utrymme och en rastgård och Lilly trivs som fisken i vattnet med mormor, mamma, moster, morbröder, syster, halvsyster och så onkel Talle. En möjlig förklaring till hennes protester kan ha varit konstig hormonproduktion, för jag märkte bara att hon löpte två gånger och då skrek hon knappast alls. Hon måste ha löpt mycket oftare än det för helt plötsligt hade hon livmoderinflammation och då var hon nyss fyllda 1 år. Smeknamnet Lilly kommer dels av att Lina kallas just Lina och att de som hade henne i Stockholm kallade henne för Lilla Gumman. Från Lilla Gumman till Lilly är inte steget så långt.

Sedan Cordelia föddes in i familjen har Lilly tagit det som sin uppgift att ta hand om sin lilla moster. Cordelia är Lillys buskamrat och på de senare utställningarna har de varit bästa utställningskompisar. De första utställningarna tyckte Lilly var otäcka, men det gick snart över, nu uppför hon sig som en drottning och har blivit BIS, BOX och nominerad vid flera tillfällen. Utställnings karriären tog fart på riktigt när hon blev kastrat. Kastrerades i Maj 2004 på grund av återkommande livmoderinflammationer. Är efter det en mycket mer harmonisk katt än hon var ett halvår innan kastreringen. Fast hon är fortfarande en mycket bestämd, som försöker vara husets härskarinna. Det misslyckas eftersom Blomma sätter henne på plats, och Lina eller Amie ger sig inte heller. Mot människor är hon mycket tillgiven och när hon får följa med ut i trädgården går hon en bit ifrån mig för att efter en liten stund återvända och sätta sig jämte mina fötter och väntar på att bli klappad. Där sitter hon en liten stund och går sedan iväg igen. Likadant gör hon inne också.

n

Stamtavla Resultat Bilder Kullar