S*Flerocatt Gwendolen, (Lina) - SIA f

Född: 5 december 2002

.
.

.
Lina var Branwens förstfödda lilla dotter. Liten och näpen var det första intrycket av den lilla kattungen. Nu är hon inte liten längre men nog är hon näpen och finlemmad. Har inte alls samma bredd som sin syster Guinevere, men hennes profil är bättre. Dessutom har hon ett ljuvligt temperament, de ska mycket till för att rubba denna lilla dams cirklar. Fast hon gillar inte att bli buren av andra än matte. Vilket gör att det blir lite komplicerat på utställningar. Hon blir så sprattlig när någon annan ska bära henne. Lina har varit på rymmen på en utställning. Då gick jag assistent vid ett annat domarbord och var lyckligt omedveten om rymmningen.

Lina bestämde sig när hon var en vecka gammal att hon inte skulle flytta någonstans, hon skulle stanna här. När hon var 11 veckor gav jag med mig. Maken till charmig katt har jag inte varit med om. Hon fjäskade, pussades, spann som en liten traktor högljutt så fort jag tittade på henne. Klättrade upp på axeln eller snurrade ihop sig strax nedanför axeln och somnade där när jag höll armarna i kors. Tvättade mig gjorde Lina också och försökte få bort mina örhängen. Öronen tyckte hon var roligast att tvätta. Nu tvättar hon mig inte lika mycket, men pussas och spinner gör hon. Sover dessutom så nära matte som det bara går om det inte är för varmt. Älskar att ligga och sova på mattes arm när jag bär henne, och har jag varit borta med de andra katterna på utställning så är det hennes sätt att tal om för mig att jag är saknad och välkommen hem.

Lina lärde sig tidigt vad hon hette och lyssnar till sitt namn på ett helt annat sätt än flera av de andra katterna gör. Fast det är ju inte alltid som hon kommer när jag lockar, oftast svarar hon i alla fall, men ibland viftar hon bara på öronen.

Förutom att hon inte gillar att bli buren av andra så tar Lina utställningar med ro, sover eller leker i buren även som vuxen. Nu ska hon få bli mor och får vänta med utställningar ett tag.

Lina har blivit mor till en kull. Hon fick 7 ungar men bara 2 överlevde. Det beror på att hon inte fick någon mjölk så jag fick flaskuppföda ungarna. Förutom att hon inte fick någon mjölk, var Lina en utmärkt mor. Nu är Lina kastrat och en mycket go sällskapskatt, precis som hon ville ha det.


.

Stamtavla Resultat Bilder Kullar