EP S*Flerocatt Myrddin (Myran) - SIA d 21
Född: 23 november 2001  

.

.
Myrddin är kattungen som ingen var intresserad av i den kullen och det trots att det var han som det gick bäst för på utställningarna. Hans syskon gick åt som smör i solsken och hade jag haft fler av de mörkare varianterna så hade de också försvunnit. Men "lille" röda Myrddin var det ingen som var intresserad av, förrän det var för sent. Upptäckte först när de andra kattungarna började flytta hemifrån att Myrddin tydde sig helt och hållet till Connla. På Myrddins första utställning så skulle han dela bur med sina kullsyskon, Branwen i en bur för sig och Connla i en bur för sig. Branwen skrek efter sina småsyskon, Connla kände sig ensam och Myrddin skrek efter sin storebror. Det slutade med att Branwen var hos tre av småsyskonen och Myrddin och Connla delade bur. Alla var nöjda och glada. Myrddin letar efter Connla om han är borta och Connla letar efter Myrddin. Det går inte skilja dem åt. Så därför fick min lille Myra stanna kvar och förgylla min tillvara med sitt högljudda spinnande och sina upptåg tillsammans med Connla. Myran var stor redan som "liten" när han var 14 veckor vägde han över 2 kilo, nu är Myra den största av alla mina katter och väger mellan 6 och 7 kilo, beroende på hur mycket han rört på sig.

Myrddin är inte lika förtjust i utställningar som storebror Connla och kan beklaga sig lite. Även om det blev mindre allt eftersom han vande sig vid det. Bäst var det om Connla var med, även om det gick bra den gång han fick vara utan Connla, men visst såg man att han saknade sin bror. Även om Myrddin inte är lika förtjust i utställningar så tycker han inte att bilresan är så otäck. Han går dock inte in frivilligt i buren utan det blir jakt varje gång vi ska iväg. 

Den 12 Juni 2004 blev Myrddin Europa Premier, så nu blir kommer det inte att bli så många utställningar till för honom. Någon då och då på nära håll kanske det blir, men inga långresor och då mest för att hålla Connla sällskap. Säg inget till Connla, men Lillebror Myrddin slår honom alltid eller nästan alltid på utställningar. Fast Connla tycker det är roligt ändå.

2002 blev Myrddin Bäst i Variant inom SVERAK och jag har för mig att han blev nr 6 eller 7 till Årets Ungdjur/Junior, vilket jag var mer än nöjd med. Även 2003 blev Myrddin Bäst I Variant inom SVERAK.

.

Stamtavla Resultat Bilder