~ KATTUNGAR & PLANER ~
-

-

 

Vi har inga kattungar till salu just nu. Inga fler planer för tillfället. 

Letar du efter en liten kattkompis så ta en titt på
Siames- och Orientalgruppens hemsida.

Aine och Arawn från vår sista kull

Efter mycket tänkande och övervägande har jag beslutat mig för att sluta med att föda upp katter, mina honor är numera kastrater. Anledningarna till mitt beslut är många. Jag hamnat vid ett vägskäl i mitt liv och nu går det in på nya stigar där inte tiden för kattuppfödning finns för tillfället. Ytterligare en anledning är att de två senaste kullarna slutade med katastrofer. Honorna fick ingen mjölk och av 11 födda levande ungar i två kullar lyckades jag föda upp två, båda från en och samma kull. De ungar som dog tålde inte mjölkersättningen. Honorna tog hand om dem så gott de kunde men fick ingen mjölk, varför de inte fick det vet jag inte.

   Det finns ytterligare en stor anledning till att jag inte längre vill föda upp siameskatter och det är att siamesaveln börjar gå i en riktning där siamesen inte längre ser ut som den siames jag älskar. Huvudena börjar bli för långa och smala och öronen på tok för stora till det ansiktet. Det är inte längre en liksidig triangel utan mer en trebladig propeller. Jag vill föda upp katter som jag tycker är vackra och som en allmänhet kan tycka om, inte bara de som tycker om de extrema varianterna.

   Mina farhågor är att med allt mer extrema katter kommer problemen med hälsan. Jag vill se hälsosamma vackra katter, med mycket bus i. Min förhoppning är att mina farhågor inte slår in och att jag en gång kanske kan komma att återuppta min kattuppfödning. Om det då blir siameser är en annan sak, men jag älskar deras blå ögon härliga egensinniga sätt och deras underbara personligheter och jag vill kunna älska deras utseende och vara stolt över de katter jag föder upp. Då måste jag också kunna tycka att de är vackra.

   Tack alla ni som tagit er an en Flerocatt och visat upp dem på utställningar. Jag är lika stolt varje gång jag ser eller läser om någon av dem, liksom deras ättlingar.

 

Många Hälsningar
Görel Eriksson och alla Flerocatter

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~