CH S*Fire and Ice Never Say Never - SIA n 

Född: 4 juni 2005.

Rubus är numera kastrat och är en underbar sällskapskatt.

.

Välkommen hem Rubus!

Efter mycket funderande och letande hittade jag äntligen min efterlängtade hane. Det var inte lätt och efter att den första som jag träffade på visade sig ha en defekt, så hittade jag äntligen en hane som skulle passa till mina honor. Valet föll på en brunmaskad hane som kallades för Trisse hemma hos uppfödaren, hans rätta namn är S*Fire and Ice Never Say Never. Trisse är något som min mamma och jag lite på skämt kallar en stor vit huskatt som inte bor så långt ifrån oss, hemma hos mig skulle han få ett nytt smeknanm. Valet föll på Rubus, som är en del i det latinska namnet för hallon, björnbär och hjortron, säkert flera släktingar till dessa välsmakande bär. Anledningen till att det blev ett sådant namn är att alla katter jag köpt, förutom Khara, har fått namn ur växtriket. Lotus, min första katt hette egentligen Cranehill Nighthawk, men det blev en som sagt en Lotus i stället. Efter blomman och sportbil. Hans syster fick heta Rissa, var från början Nerissa, som är en del av det latinska namnet för en dahlia.

Måndagen den 17 oktober kom han till slut hem, efter mycket trixande och funderande på hur man får en liten siameskille från Östersund till Flerohopp. Tusen tack till alla som var inblandade i Rubus resa! Jag kan inte nog tacka er alla! Hans resa började redan den 14 oktober och gick i två etapper, med uppehåll i Norrköpingstrakten.

Väl hemma hos mig möttes han av ett stort uppbåd med katter. Så lite morr och fräs hade jag förväntat mig, betydligt mer än vad det till slut blev. Den första som var framme hos Rubus var Amie, mamma till kattungarna jag har just nu. Hon nosade och nosade, konstaterade att det inte var hennes unge, men att det var en kattunge. Inget att bry sig om. Efter att Amie konstaterat att det inte var något farligt så stormade Connla och Myran fram. Det måste ha känts så för Rubus, även om de kom försiktigt. Hur som helst så nosade Connla och Myran försiktigt och Connla slickade även försiktigt på Rubus. Efter att ha konstaterat att det där inte var något farligt, men att det inte var någon av kattungarna så gick de. Men visst höll de koll på honom och det gjorde alla katterna.


Connla och Myran undersöker Rubus.

En del av töserna var inte alls förtjusta över att det kommit en ny halvstor kattunge in i huset, det var både ett och två morr och fräs från en del av surkarten. Några av töserna var inte så imponerade och sa inget, men nosade. Kattungarna brydde sig överhuvudtaget inte om att det kom in en ny katt i huset. De hoppade och lekte som vanligt.


Manne och Rubus äter tillsammans. Rubus första måltid i sitt nya hem.

Den första dagen höll Rubus sig mest för sig själv, utom när det var dags att sova, det gjorde han i sängen så nära mig som det gick och tillsammans med de andra katterna. De katter som låg närmast honom och mig var kattungarna. Från första dagen har Rubus sovit i sängen med de andra katterna.


Rubus uppe på stolpen första kvällen. Där kan han sitta nu också när han känner sig lite osäker. Helst på översta hyllan för där har han koll på läget.


Blomma och Rubus efter knappt en vecka i det nya hemmet.

Det tog inte många dagar förrän Rubus började leka med både det ena och det andra. Han äter och växer så det knakar. De flesta katterna har accepterat honom, även om det någon gång kan bli ett litet fräs från någon av honorna, men vem har inte en dålig dag och står helt enkelt inte ut med en busig halvstor kattunge. Det kan bli för mycket med fyra busungar i huset, de små går ju att bära iväg och hålla fast, men den lite större vågar de inte riktigt göra det med.


Här ligger Rubus i "TV:n" Tillsammans med Cordelia och kattungen "Fia-Lotta"

För varje dag som går så blir Rubus allt mer kompis med de andra katterna. Han är en mycket tillgiven kattunge och kommer gärna och sätter sig i knäet på mig eller vill bli upplyft och kelad med. En helt underbar liten kille, som jag hoppas ska bli en stor vacker hankatt som ger många fina kattungar.

Tack Anki för denna underbara lilla kille.
.

Stamtavla Resultat Bilder